Gør-det-selv hårkur

 
Vores ambassadør Cecilie Graugaard her lavet en nem og enkel DIY hårkur du kan lave derhjemme, hvor du sparer alt hvad der hedder parfumer, konserveringsmidler og tilsætningsstoffer: 


Jeg bliver ofte spurgt, hvordan jeg holder mit lange hår så sundt og skinnende, når jeg farver det en gang i måneden, og det er egentlig nemt nok for mig, fordi:

 1. Mit hår er meget fint
 2. Det er naturligt HELT glat (vi taler snorlige)
 3. Jeg kan et trick!

Mange piger bruger flere tusinde kroner på kurer, olier, diverse shampoos og conditioners, og for det meste virker det ikke helt optimalt, hvis håret allerede har taget stor skade. Det eneste produkt jeg investerer i, er ECOOKING E-Vitamin Serum, som kan købes her. Den indeholder ca. 40 behandlinger, hvilket kan oversættes til 40 uger, hvilket vil sige, at dette produkt holder stort set et helt år i modsætning til så meget andet, og det er DERFOR, jeg bruger det. Jeg er fattig ikke-studerende på sabbatår, haha!

Hårmaske blog

Hvorfor E-vitamin?

E-vitamin Serum hjælper ikke kun mod hudens aldringsprocesser, men det hjælper dit hår med at vokse sig sundere hurtigere, og forebygger samtidigt hårtab. Derudover er det med til at forebygge og nedtone spaltning og slid af spidser.

Det er med til at sætte gang i blodcirkulationen i de helt små hårkar (eller kapillærer (meget små blodkar)) i hovedbunden, hvilket fører til sundere og mere hyppig hårvækst, derudover behandler du samtidigt huden, så du undgår tør, flagende hud (skæl).

Nå, men der er 2 måder, jeg plejer mit hår på alt efter, hvor slidt det er. Hvis mit hår egentlig har det meget godt og ikke er alt for kritisk, laver jeg en hårkur én gang om ugen, som skal sidde i håret i 20-30 minutter. Hvis mit hår virkeligt er i en lorteperiode (typisk vinter), hvor jeg fælder, mit hår knækker, det filtrer og er elektrisk, så laver jeg en nat-serum, som ja… Sidder i håret hele natten.

Her er hvad du skal bruge til den ugentlige hårkur:

 • 1 badehætte
 • 1 skål
 • 1 gaffel
 • 1 æg
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 spsk honning
 • 2-3 spsk citronsaft
 • 1 "pump" ECOOKING E-Vitamin

Bland det hele sammen og lad masken stå i køleskabet med film over skålen, indtil du skal bruge den. Du påfører hårkuren efter du har vasket hår og har tørret det med håndklæde. Fordel kuren ud i håret men lad lidt til overs, så spidserne kan få lidt mere end rødderne. Dæk håret med en badehætte eller plastikpose i 20-30 minutter. Skyl grundigt og style dit hår, som du plejer.

Her er, hvad du skal bruge til natserummen:

Bland det hele sammen og fordel det ligelidt ud i håret. Jeg plejer bare at rulle håret op i en badehætte med et håndklæde på hovedpuden, da olien godt kan løbe ud af hætten. Vask håret med shampoo, når du står op.

Vi håber du kan bruge vores DIY hårkur.