News

Lækre bananmuffins til en cheatdag

Smidt op 27. May, 2015


 

Opskrift

Æg: 2 stk.

Sukker: 135 gram

Lys sirup: 1 deciliter

Kvark 1%: Deciliter

Hvedemel: 300 gram

Bagepulver: 1 spiseske

Smør: 75 gram

Banan: 300 gram

Mørk chokolade (44%): 75 gram

Fremgangsmåde

Æg, sirup og sukkeret pisket til det skummer op og bliver til en luftig masse

Fromage frais tilsættes og dernæst hvedemel samt bagepulver

Vend mel i dejen samt smeltet smør

Tilsæt små banan tern (pas på det ikke bliver til mos)

Hak dit mørke chokolade og tilsæt dette

 Dejen smides i muffinforme (12 styk) og hygger siv i ovnen i 20 minutter ved 200 grader (almindelig ovn).

     

    Dette er en Til den søde tand

    Sund smoothie TO GO

    Smidt op 27. May, 2015


     

    Opskrift

    Æble: 1 (Skåret ud og uden kerner)

    Pære: 1 (Skåret ud og uden kerner)

    Banan: 1 

    Vand: 240 ml.

    Isterninger: Så mange du kan have i hånden

    Romaine salat: 1 helt hakket hovede

    Selleri: 3-4 stilke

    Baby spinat: Cirka 150 gram

    Citron saft: Fra en 1/2 citron 

    Fremgangsmåde

     Smoothie er heldigvis noget af det nemmeste og hurtigste at lave - i med det - og blend det godt! :-)

    Der kan med fordel startes vand is og spinat, blend det, og derefter put resten af ingredienserne i en ad gangen. Det kan være bedre at tage en ting ad gangen og ikke overfylde.

     

       

      Dette er en På farten

      Sund Rugpizza med tilbehør

      Smidt op 27. May, 2015


       

      Opskrift

      DEJ

       Gær: 25 gram

      Æg: 1 stk.

      Salt: ¾ teske

      Pizzamel: 200 gram

      Rugmel: 200 gram

      FYLD

      Løg: 3 

      Olie: 2 teske

      Oregano: 2 teske

      Salt & Peber

      Æg: 4 stk.

      Sorte oliven: 50 gram

      Salat: 100 gram

      Tomater: 4 stk.

      Olivenolie: 2 teske

       

      Fremgangsmåde

       

      Gæren røres rundt i lunkent vand.

      Æg og salt røres yderlige i.

      Smid mel i og mix det godt sammen med dejen, indtil den er fugtig.

      Lad dejen hæve med et viskestykke over sig, et lunt sted i ca. 1 time. (Tip: sæt den på radiatoren ved svag varme)

      Løget skæres i så tynde skiver som muligt - lad dem blive bløde på en varm pande med olie. Kast oregano, salt & peber på dem.

      Tænd nu ovnen på 225 grader.

      Fordel den hævede dej i 4 lækre pizzaboller. Rul dem ud og smid dem på bagepapir.

      Den løg blanding du har lavet kastes på pizzabundene.

      Bag dem i 5 minutter i din 225 graders varme ovn. (Tip: sæt dem i midten)

      Lav en hul i hver pizza og slå et æg ned i dem - bag igen i 10 minutter.

      Pynt: Salat, Sorte oliven & Lækre tomat skiver. Dryp gerne en smule olivenolie på.

       

         

        Dette er en Aftensmad

        Yoghurt med Banan-müsli

        Smidt op 26. August, 2014

         

        Opskrift

        Bananer: 2 små

        Kanel eller vaniljepulver: 2 teske

        Grov havregryn: 5 deciliter

        Græskarkerner: ½ deciliter

        Hørfrø: ½ deciliter

        Sesamfrø: ½ deciliter

        Solsikkekerner: ½ deciliter

        Hakkede mandler: 1 deciliter

        Hakkede hasselnøddekerner: 1 deciliter

        Fremgangsmåde

        1. Hæld Yoghurten op
        2. Bland alle ingredienserne sammen
        3. Hæld udover Yoghurten
        4. Velbekomme!

         

        Dette er en Morgenmad, Til den søde tand